Help, Hoe maak ik mijn hoofd leeg!

Een tijdje geleden was ik uitgenodigd voor een interview  bij een radio station in Rotterdam en mocht ik mijn ervaring delen over mijn reis in India en mijn gezondheid. Mijn missie is nu om zoveel mogelijk vrouwen bewust te maken van hun innerlijke wijsheid en HOE ze meer geluk, rust en balans kunnen ervaren in hun leven. Door controle te hebben over je gedachte kan je letterlijk alles veranderen en een gezond en gelukkig leven  leiden. Hoe je dit alles doet ga ik je in deze blog vertellen.

De reden van alle ellende in ons leven heeft te maken met de gedachten die continu in ons hoofd herhalen. Deze gedachte worden een spanning die je maar niet kan loslaten, Je kan het niet stoppen denken we, Je hebt geen controle over deze gedachte en krijgt deze gedachte  een eigen leven. Zonder dat je het weet,  ben je aan het denken aan alles behalve jezelf. Deze gedachte worden je grootste hobby en blijf je dag en nacht herhalen in je hoofd en maar doorgaan met denken en piekeren. Dit houd in dat je misschien niet kan slapen  en dit zorgt weer voor andere problemen en onbalans in je lichaam. Zo kan ik echt heel lang doorgaan over het onderwerp “gedachten in je hoofd”. Doordat je deze gedachte nu zoveel keer heb herhaalt is het een onbewuste gewoonte geworden en gaat AAN zodra je een soort gelijke situatie tegen komt. Vaak denken we dan dat iemand anders het heeft veroorzaakt , maar de waarheid is dat het probleem in je hoofd veel eerder heeft plaatsgevonden alleen JIJ heb er nooit iets mee gedaan.  Herken je dit ? 

IK geloof erin dat elke gedachte GOED is zolang er geen lading in zit. Het verschil is dat er in alles in je leven een balans moet zijn. Zodra je deze balans kwijt bent dan ontstaat er problemen. Maar waarom kunnen we deze balans niet houden? Waarom keren we steeds terug in het oude patroon? Waarom, waarom, waarom was de vraag tijdens mijn interview……

Hoe werkt het systeem van gedachte?

Gedachte is informatie die binnen komt via onze zintuigen en wordt opgeslagen in de geheugencellen van ons lichaam. Al deze cellen worden dirigeert via ons hoofd en bepaald welke gedachte naar welke cel gaat en wat er verder hiermee moet gebeuren. Je hoofd is ook de plek waar je moet zijn om je archief kamer en je cellen te beheren. Alles wat er in ons leven gebeurd wordt opgeslagen en bewaard in deze cellen. Alles in deze archiefkamer kan van dit leven zijn maar ook van andere levens. Het kan ook informatie zijn van je voorouders, maar ook van alle mensen in je leven. Wist je dat 99% van de gedachten in deze cellen NIET van ons zijn maar van anderen?

Deze archiefkamer heeft de gewoonte om alles wat niet is verwerkt, alles wat je hebt weggestopt en niet aan wil denken te herhalen. Soms blijft deze gedachte keer op keer draaien, maar soms kan een gedachte bevriezen en pas later draaien. Denk hierbij aan iets naars wat je hebt meegemaakt, maar je hebt het weggestopt. Er gebeurt na jaren iets en deze nare gedachte komt ineens naar boven.

Een ander voorbeeld is je hele leven lang heel hard werken en het moment dat je kiest op je oude dag om te gaan genieten word je ziek. Wat er eigenlijk mis is gegaan is dat je jou rust periode niet heb genomen en jezelf oververmoeid. Je lichaam heeft je vast wel een alarm gegeven maar heb je niet ontvangen door de drukte. Nu is er RUST en kan alle ONRUST naar boven komen.

Wat zijn de oplossingen om zelf ermee aan de slag te gaan en je gedachte te beheren!

*Diep ademhalen en je focussen op deze ademhaling is een techniek om steeds je gedachte los te laten en meer rust te creëren in je hoofd.

*Voorover buigen en je hoofd laten hangen is een techniek om je hoofd leeg te maken.

*Klanken chanten is een andere techniek wat ik elke ochtend zelf ook doe.

*Een geleide meditatie kan je helpen om je hoofd weer leeg te maken.

*Masseer je hoofd met een rustgevende olie en neem daarna een stoom van heet water.

Heb je toch last van deze gedachten en heb je hulp erbij nodig omdat het te diep en vast zit?

Neem HIER contact op om samen ernaar te kijken.

Lieve groet,

Sita Goelab

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *